Läbikukkunud IT-lahendused

Samsung Galaxy Note 7




2006. aastal tuli Samsung välja uue mudeliga Samsung Galaxy Note seerias - Samsung Galaxy Note 7. Uus toode oli paljulubav ja seda oodati põnevusega, kuid keegi ei osanud ette näha, mis juhtuma hakkab. Peagi hakkas septembri alguses ülemaailmselt tulema teadaandeid paljudest juhtumitest, kus telefonid ülekuumenesid, süttisid ning tekitasid kasutajatele kehavigastusi. Seejärel otsustati telefonid tagasi kutsuda ning need asendada uutega. Sama lugu kordus ikkagi ka "paremate" uute telefonidega ning oktoobris peatati ja lõpetati telefonide müük. Nende telefonide kasutamine keelati isegi lennukites. 
Probleemide välja selgitamiseks ehitas Samsung eraldi uurimiskeskuse. Probleemide põhjustajateks olid nii uuel kui ka vanemal telefonil probleemid akude disainimis- ja tootmisprotsessis. Et sellist viga enam tulevikus kunagi ei juhtuks, töötati välja uus akude kontrollimise programm - igas tootmistegevuse protsessis kontrollitakse ja tehakse akudele ohutuskatseid. 


Microsoft Windows Vista


2007. aastal tuli Microsoft välja uue operatsioonisüsteemiga Windows Vista. Uus op-süsteem sisaldas endas palju muutusi ja uusi omadusi ning selle eesmärk oli suurendada omavahelist suhtlust koduvõrgus olevate arvutite vahel ja samuti ka parandada süsteemi turvalisust. Tagasiside uuele süsteemile oli pigem negatiivne. Üks põhjustest oli näiteks uus kasutajakonto kontroll, mis pidi ja hoidiski Vista turvalisena, kuid selle tegi kasutajatele tüütuks see, et iga kord kui oli soov faili avada või programmi jooksutada, siis hüppas esile kontrolliks viitaken ning seda juhtus liiga tihti ja palju. Samuti olid operatsioonisüsteemil kõrged süsteeminõuded ja kõrge hind. Selle tulemusena, mõne kuu möödudes hakkas Dell pakkuma uutele sülearvutitele eelmist operatsioonisüsteemi Microsoft XP ning Windows otsustas lõpetada põhi tarkvara- ja turvauuenduste pakkumise 2012. aastal. 

Apple Newton




 1993. aastal tutvustas Apple maailmale oma esimest pihuarvutit, mis võimaldas teha märkmeid, hallata kalendrit ja salvestada kontakte ning kõike seda oli võimalik teha seadmes, mis oli nii väike, et võimaldas selle taskusse pista. Innovaatiliseks ja unikaalseks muutis selle käsitsikirja tuvastamise tarkvara, mida varasemates pihuarvutites ei olnud. Just nimelt, Apple Newton ei olnud tegelikult esimene pihuarvuti. Esimese töötas välja Psion, kes juba 1984. aastal tuli välja Organizer I-ga. Terminit "pihuarvuti", aga hakkas esimesena kasutama Apple`i kunagine tegevdirektor John Sculley. 

Ambitsioonikas toode oli tootmises ainult 5 aastat. Läbikukkumise põhjusteks loetakse eelkõige selle toote kõrget hinda ja probleeme käsitsikirjutamise tuvastuse rakendusega, mille kohta tehti isegi nalja "Simpsonite" ühes episoodis. Kuigi see toode ei olnud edukas, siis Steve Jobs nägi selles potentsiaali ja sai mõtteid järgmiste toodete loomiseks. Seega võib Newtonit lugeda iPadide ja iPhonide eelkäijaks.



Kasutatud allikad:
https://www.businessinsider.com/biggest-product-flops-in-history-2016-12#1993-apple-newton-7
https://www.forbes.com/sites/ewanspence/2012/06/03/for-the-record-apples-newton-was-not-the-first-pda/#7b4695e02bad
https://www.eyerys.com/articles/timeline/apple-newton-first-pda-inspired-iphone-and-ipad#event-a-href-articles-timeline-amid-covid-19-india-reported-more-cyberattacks-any-other-country-worldamid-covid-19-india-reported-more-cyberattacks-than-any-other-country-in-the-world-a
https://eu.usatoday.com/story/money/2018/07/11/50-worst-product-flops-of-all-time/36734837/
https://www.androidcentral.com/samsung-galaxy-note-7
https://www.wired.com/2017/01/why-the-samsung-galaxy-note-7-kept-exploding/
https://www.windowscentral.com/windows-vista-5-things-you-might-not-know-about-microsoft-messiest-os-release



Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Tarkvara arendus- ja ärimudel

Kasutatavus veebis

Tugilahendus - Braille SmartWatch